Modificări în legea societăților comerciale

Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

De curând s-au adus modificări la legea societăților comerciale (Legea nr. 31/1990), printr-o ordonanță de urgență (OUG nr. 2/2012). Astfel, prin intermediul acestei ordonanțe se transpun în legislația românească o serie de directive europene.

În continuare vă descriem cele mai importante modificări.

 

 

Una dintre aceste modificări vizează retragerea asociaților sau acționarilor din societăți. Astfel conform noii ordonanțe dreptul de retragere poate fi exercitat în termen de 30 de zile de la publicarea hotărârii A.G.A. în Monitorul Oficial. Deasemenea se menționează faptul că în cazul în care unul dintre asociați se retrage, toate costurile de evaluare pentru drepturile sale, cuvenite pentru părțile sale sociale, vor fi suportate de către societate.

 

O altă modificare adusă de ordonanță este renunțarea la obligativitatea publicării în Monitorul Oficial a proiectului unui fuziuni sau divizări. Conform ordonanței, dacă societatea are un site web propriu, publicarea fuziunii sau divizării poate fi făcută pe site, cu îndeplinirea anumitor condiții.

 

Deasemenea ordonanța precizează faptul că în cazul unei fuziuni sau diviziuni, modificarea capitalului social nu mai trebuie nu mai trebuie parafată de un expert (în anumite condiții).

 

Sursa: avocatnet.ro

 
Știri CRISS